Πάρνωνας

Τετραήμερο με εξαιρετικό καιρό στον Πάρνωνα. Το βουνό είναι καταπληκτικό αλλά “αδικείται” λόγω του χαμηλού σχετικά υψομέτρου και παραμένει πάντα στη σκιά του επιβλητικού Ταύγετου. Το πανέμορφο δάσος του που έχει “τραυματιστεί” ουκ ολίγες φορές από πυρκαϊά προσφέρει ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών που με μεγάλη επιμέλεια έχει φροντίσει να σηματοδοτήσει ο ΕΟΣ Σπάρτης. Παράλληλα οι υπερβολικά πολλοί δασικοί δρόμοι προσφέρουν ένα μικρό παράδεισο για ορεινή ποδηλασία. Με αφετηρία το καταφύγιο που αποτελεί το δεύτερο σπίτι του φιλόξενου Κώστα, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να διαλέξει μια πληθώρα αθλοπαιδειών, πάντα μέσα στο μοναδικό ορεινό περιβάλλον.
Αυτή τη φορά επισκεύτηκα το βουνό με “αθλητική” παρέα αλλά λόγω του ανοιξιάτικου καιρού, κάναμε κορφή με αθλητικά παπούτσια μέσα στο χειμώνα. Κάποια χρόνια πριν θυμάμαι είχαμε πέσει σε χιονοθύελλα και δεν βλέπαμε στα 5 μέτρα…

2 thoughts on “Πάρνωνας”

 1. Πολύ ωραία παρέα, μοναδικά τοπία και πολύ κέφι! Τώρα να πω ότι δεν ζηλεύω που βλέπω τέτοιες φωτό, ψέματα θα πω. Πάντως καλά κάνεις και τις ανεβάζεις για να ενημερωνόμαστε τι κάνει ο ανταγωνισμός στο off-season:

  Προπόνηση και διαβίωση υψομέτρου.Cross-training με ποδηλασία mountain, ποδόσφαιρο και σκαλάκια.Κολύμπι μόνο δεν είδα και ανησυχώ.

  Ενημερώθηκα πλήρως για το τι έχω να αντιμετωπίσω για το 2011!

  Υ.Γ. Άντε να γίνει κανένας αγώνας να τα πούμε και από κοντά. Ευχές για την νέα χρονιά σε όλους και όλες!

  Reply
 2. Γιώργο καλή χρονιά πάντα με υγεία!
  Κολύμπι κάνω full, 3 φορές τη βδομάδα στη πισίνα. Έπεσα και στη θάλασσα 2 φορές έτσι για το feeling.
  To τρέξιμο έχω αφήσει, αλλά θα το ξαναπιάσω από άνοιξη…

  Reply

Leave a Comment