X-Poros 2010

Εντεκάλεπτο video από το μοναδικό αγώνα x-terra triathlon στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται στο site του αγώνα: “Το X-Poros είναι μια αθλητική εκδήλωση που ξεκίνησε το 2005 με τη συνεργασία του γενικού γιατρού του νησιού Κωστή Σαπουνάκη και του Δήμου Πόρου που στήριξε ενεργά με κάθε τρόπο το όλο εγχείρημα. Ο πρώτος θέλησε να δώσει ένα έναυσμα στους κάτοικους για μια στροφή στον αθλητισμό και να τους ευαισθητοποιήσει για τις ομορφιές του νησιού τους που είναι ιδανικό για να φιλοξενεί έναν αγώνα x-terra. Ο Δήμος είδε ένα ιδανικό μέσο προβολής και ανάπτυξης του νησιού προς μια κατεύθυνση που ακόμα ήταν ανεκμετάλλευτη”.
Ο θεσμός καθιερώθηκε και κάθε χρόνο στις αρχές του φθινοπώρου, δεκάδες αθλητές δοκιμάζουν τις αντοχές τους στο απαιτητικό αυτό αγώνα που διαφέρει από το κλασσικό τρίαθλο τόσο όσο προς την αλληλουχία των αθλημάτων (κολύμπι-ορεινό τρέξιμο-ΜΤΒ) όσο και ως προς το τεραίν που είναι χωμάτινο και απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες από τους συμμετέχοντες. Αν σας αρέσουν τα σπορ στη φύση και αναζητάτε ένα τρόπο να δοκιμάσετε την αντοχή και την τεχνική σας, τότε δηλώστε συμμετοχή στο επόμενο event. Το κλίμα είναι απόλυτα φιλικό και “χαλαρό” όπως είναι πάντοτε και η διοργάνωση.

Τεχνικά: Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα μια HD videocamera την Sony HDR-CX520 για πρακτικούς λόγους. Η εικόνα δεν φτάνει σε καμμιά περίπτωση την ποιότητα των DSLR φωτογραφικών μηχανών, αλλά το αστεία μικρό της βάρος, η αυτόματη εστίαση και ο πολύ καλός αντικραδασμικός μηχανισμός είναι σοβαρά πλεονεκτήματα για κινούμενα θέματα ιδιαίτερα αγώνες που δεν έχεις το χρόνο να τραβήξεις τα πλάνα όπως θες. Το υλικό είναι επεξεργασμένο στο Final Cut Pro και σκοπίμως έχω αφαιρέσει χρώμα και “κάψει” λίγο τα highlights για διαφορετικό look.
Ο ήχος δυστυχώς δεν είναι και ο καλύτερος αφού ο αέρας καταγράφεται πολύ συχνά στο ενσωματωμένο μικρόφωνο της βιντεοκάμερας. Για μουσική αυτή τη φορά έπρεπε να επιλέξω κάτι πιο “δυνατό”, όχι όμως τον πολύ σκληρό ήχο που συνοδεύει συνήθως τα video τέτοιου είδους, οπότε – και λόγω ηλικίας – επέλεξα 3 παλιά progressive rock κομμάτια από διαφορετικές δεκαετίες.

10 thoughts on “X-Poros 2010”

 1. Μπράβο Conpap.
  Ο γιατρός έγινε βεντέτα. και εμείς γίναμε λούτσα.
  α ρε μουρλέ σαπού.

  Reply
 2. Κωστή καταπληκτική δουλειά.
  Αφού μέ έπεισες μόλις ξεμπλέξω με το PBP του χρόνου να συμμετάσχω γιά πρώτη φορά (αρκεί να μην πέσει πάνω στην Σπαρτακιάδα ως συνήθως.

  Reply
 3. http://www.runningnews.gr/?id=7996&parent=home
  Ο Άνθρωπος Μαραθώνιος προκαλεί την Αθήνα!
  Ο Stefaan Engels, ο 49 χρόνος Βέλγος Άνθρωπος Μαραθώνιος έρχεται στην Αθήνα, συνεχίζοντας την προσπάθεια να κάνει το απόλυτο ρεκόρ μαραθώνιο : στην διάρκεια μίας χρονιάς, τρέχει κάθε μέρα ένα μαραθώνιο.
  Το πρόγραμμα του στην Αθήνα έχει ως εξής :
  Οκτώβριο 26, 27, 28 και 29, στο Αθλητικό Κέντρο του Άγιου Κοσμά.
  Ώρα : περίπου από 2 μμ μέχρι 6 μμ,
  Οκτώβριο 30, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά
  Ώρα : περίπου από 2:30 μμ μέχρι 6:30 μμ

  Reply
 4. @ TeoCanyon:
  Με 2 τρόπους:
  1ος γρήγορος: μπαίνεις σε αυτό το link: http://www.vimeo.com/15590581 και κάτω δεξιά έχει μια επιλογή για download αλλά πρέπει πρώτα να κάνεις “join” δηλαδή να δημιουργήσεις ένα δικό σου account ή αν ήδη έχεις, κάνεις login. Το αρχείο είναι 400MB οπότε θέλει κάμποση ώρα για να κατέβει.

  2ος αργός: Το γράφω κάποια στιγμή σε CD και στο δίνω αλλά θα αργήσει λίγο…

  Reply

Leave a Comment