Ανατολική Κακαρδίτσα

Ανάβαση του ΕΟΣ Αθηνών στην κορφή Τρυγώνα (2034μ) στην ανατολική μεριά του όρους Κακαρδίτσα. Μια ομάδα 7 ατόμων συνέχισε την πορεία της προς Λάκκο, Βαρικό και την κορυφογραμμή της Σκλίβας με κατάληξη στο χωριό Αγ. Παρασκευή. Η όμορφη κατασκήνωση όμως ήταν πιο πάνω, στο εκλησάκι της Αγ. Μαρίνας, όπου μας περίμενε η υπόλοιπη παρέα και το delivery κατσίκι που μας έφερε ο ταβερνιάρης από την Πολυθέα. Γι αυτό επιβιβαστήκαμε σε αγροτικό για να προλάβουμε τη νύχτα και το κατσίκι ζεστό. Αργότερα χορτασμένοι, καθήσαμε γύρω από τη φωτιά όσο αντέξαμε από την κούραση της 12ωρης πορείας. Την επομένη απολαύσαμε μια σύντομη πορεία στο δάσος με τις δρυις, πάνω από το χωριό Μηλιά.
Η περιοχή αυτή γύρω από τα χωριά του Ασπροποτάμου είναι υπέροχη και πρέπει να διατηρηθεί ως έχει, παρόλη την αντίθετη άποψη που έχουν κάποιοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως να γεμίσουν το πορτοφόλι και την κοιλιά τους, αδιαφορώντας για το φυσικό πλούτο, την αξία του οποίου δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιληφθούν.

2 thoughts on “Ανατολική Κακαρδίτσα”

  1. Χαρηκα που σας είδα όλους εκεί και λυπήθηκα που δεν ‘μπορούσα’ να είμαι. Ποντάρω στο Πάντα Βρέχει του Γιώργου. Νά ‘στε όλοι καλά!

    Reply

Leave a Comment