Στον Παρνασσό εκτός νομού και νόμου

Εν μέσω lockdown και των αυστηρών μέτρων “δραπετεύσαμε” για ένα απολαυστικό χειμερινό διήμερο στον Παρνασσό. Ο καιρός αυτή τη φορά ήταν τέλειος και μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε μερικές ώρες ευχαρίστησης και αναζωογόνησης.
Η ανάβασή μας ξεκίνησε από το χιονοδρομικό κέντρο προς την κορφή του Γεροντόβραχου (2370μ) με κατάληξη στο σημείο που στήσαμε την κατασκήνωση. Ακολούθησε βραδυνή ανάβαση προς το διάσελο της Τουμποράχης για τις απαραίτητες φωτογραφίες. Μετά από μια υπέροχη νύχτα με απόλυτη άπνοια προσθέσαμε την κλασσική ανάβαση της Λιάκουρας (2457μ) πριν τη βιαστική μας επιστροφή.
Μακριά από τη μίζερη πραγματικότητα ενός φονικού ιού, των παρατραβηγμένων σε αυστηρότητα μέτρων και του φοβισμένου κόσμου που “πεθαίνει” κάθε μέρα στον καναπέ του σπιτιού του παρακολουθώντας τα άθλια media, αισθανθήκαμε τη λύτρωση που μόνο τα ελληνικά χειμερινά βουνά μπορούν να μας προσφέρουν. Σε αυτά τα βουνά θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε πριν τα καταστρέψουν στο βωμό του κέρδους οι ασυνήδειτοι πολιτικοί, οι εταιρίες κατασκευής αιολικού εξοπλισμού και οι μεγαλοεργολάβοι.

Photos day 1

Photos day 2

GPS data

Leave a Comment