Λίμνη Δόξα, Ντουρντουβάνα

Μεσημεριανή αναχώρηση για τη λίμνη Δόξα και διανυκτέρευση παρέα με τη θαλπωρή μιας υπαίθριας φωτιάς. Όσες φορές κι αν πάω σε αυτό το μαγευτικό μέρος, ποτέ δεν το βαριέμαι. Είναι ένας πανέμορφος προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου και για κάθε δραστηριότητα. Ποδήλατο δρόμου και mountain bike, τρέξιμο γύρω από τη λίμνη αλλά και ορεινό, πεζοπορία, κολύμβηση, καγιάκ και ορειβασία στα γύρω βουνά, μέχρι και αγώνα τριάθλου στις αρχές του Ιούλη, είναι οι επιλογές για κάθε γούστο.
Το επόμενο πρωί ανεβήκαμε στο διάσελο του Κυνηγού που χωρίζει την Ντουρντουβάνα από το Χελμό και επιλέγοντας την πρώτη, φτάσαμε εν μέσω καταπληκτικού καιρού στις δύο κορφές της, την Τριανταφυλλιά που είναι η υψηλότερη και την ομώνυμη.

Επηρεασμένος από τον εξαιρετικό Δανό φωτογράφο άγριων ζώων Morten Hilmer και τον τρόπο που κινηματογραφεί τα δικά του βίντεο στο κανάλι του στο Youtube, επέλεξα αυτή τη φορά να βάλω λιγότερη μουσική για να δώσω έμφαση στον φυσικό ήχο. Το κελάϊδισμα των πουλιών, ο ήχος της φωτιάς, οι φωνές των βατράχων στο νερό, το θρόισμα των φύλλων, τα βήματα μας στο χιόνι κι ο αέρας στις βουνοκορφές αποτελούν τους ήχους της φύσης που ακούγονται στα αυτιά μας σαν την πιο όμορφη μελωδία. Ακούστε την καλύτερα με ακουστικά…

Photos

Leave a Comment